Uw besparing, onze zorg!

Salderen blijft bestaan

Belangrijk nieuws met betrekking tot de afbouw van de salderingsregeling. De eerder aangekondigde afbouw van de salderingsregeling naar nul in 2031 gaat niet door. Waar het nu demissionaire kabinet de plannen had opgevat om de mogelijkheden tot salderen af te bouwen heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel verworpen. Hierdoor blijft de salderingsregeling bestaan in haar huidige vorm.

Zelf opgewekte energie salderen

Voor wie geldt de salderingsregeling? De regeling geldt voor kleinverbuikers energie die middels een fotovoltaïsche (PV) of zonnestroominstallatie zonlicht omzetten in elektriciteit. Als een consument of kleinzakelijke gebruiker energie teruglevert aan het net mag de in de zomer opgewekte elektriciteit weggestreept worden tegen het verbruik in de winter.

Door de regeling wordt de terugverdientijd van zonnepanelen voor kleinverbruikers teruggebracht naar 6 á 7 jaar. Waar de panelen gemiddeld 25 jaar meegaan een goede investering. De zonnepanelen worden daarnaast steeds goedkoper en efficienter.

Waarom wil men afbouwen?

Het afbouwen van de salderingsregeling staat sinds 2017 al op de politieke agenda. Sinds deze tijd is het afbouwen van de regeling al meerdere keren uitgesteld. Ook deze keer is de afbouw van de salderingsregeling weer uitgesteld. Er zijn meerdere oorzaken waarom men deze regeling wensen af te bouwen.

“Het terugleveren kost steeds meer geld omdat op momenten dat de zonnestroom wordt teruggeleverd de waarde veel lager is – op sommige momenten zelfs negatief – dan de geleverde stroom, terwijl deze met salderen wel met elkaar verrekend worden.” Die kosten worden vooral gedragen door klanten zonder zonnepanelen, legt Vattenfall uit.

Daarnaast loopt door de groeiende populariteit van de salderingsregeling de overheid steeds meer belastinginkomsten mis. Het gaat tot en met 2031 om zo’n 2,8 miljard euro en daarna om ruim 700 miljoen euro per jaar.

Dit zijn de twee grootste hoofdredenen om de regeling af te bouwen. De regeling blijft op de politieke agenda staan. Nieuwe regeringen hebben altijd de mogelijkheid om het voorstel in dezelfdde of aangepaste vorm weer als wetsvoorstel in te brengen in de Tweede en Eerste kamer.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5434717/gemengde-reacties-op-blijven-salderingsregeling

We betaalden ruim 20 jaar lang jaarlijks huur voor onze lasgascilinders. Door economische schommelingen hadden wij in slechte tijden te veel cilinders in de huur staan en in de goede periode te weinig. Na een rekensom op basis van de extra betaalde daghuur per fles, hebben wij gekozen om over te stappen. Wij hebben de overstap gemaakt naar INKOPER MKB voor het leveren van de industriële gassen. We betalen nu GEEN HUUR meer, bestellen via hun website, levering binnen 3 werkdagen of zelf lokaal ophalen. Dit scheelt ons veel tijd en geld.

Richard Knook, Knook Vormgevers in Metaal B.V.

Wilt u weten of u kunt besparen? Vraag de gratis besparingsscan aan!